Thursday, February 10, 2011

Jemput-jemput udang berjagung



Entry tertunggak lagi. Banyak betul masakan yang saya dah buat tapi tak de masa nak postkan dalam blog. Sebenarnya ini resepi ulangan, dulu dah pernah saya postkan dalam blog nie. Resepi jemput-jemput nie semua orang tahu buat cuma yang nie berbeza sikit sebab guna eno. Saya memang suka sangat buat jemput-jemput nie terutama kalau ada udang segar. Resepi anda boleh dapatkan di sini.

Ada perkara yang hendak saya cakap sikitlah. Saya berniat ikhlas untuk berkongsi resepi dan blog nie pun adalah untuk mencatatkan resepi yang saya dah cuba untuk rujukan saya kemudian hari dan untuk dikongsi juga bersama. Yang mana post yang tidak dimasukkan resepi......itu bermakna resepi tersebut bukan milik saya. Saya rasa bersalah kepada pemilik sebenar resepi tersebut jika saya kongsi resepi tersebut kat blog ini sedangkan dia cari reseki dengan resepi tu. Saya rasa dah berulang-ulang kali saya katakan hal nie tapi setiap hari saya terima permintaan nak resepi yang saya tak kongsi tu sama ada kat shoutbox, email atau facebook. Tak perlulah puji saya melambung tinggi.....saya tak makan pujian. Saya seorang yang tegas 'kalau saya kata tidak' maka tidaklah. Kalau saya nak kongsi.....maka saya akan kongsi bersama semua orang bukan hanya orang tertentu sahaja. Tolonglah...... sekali lagi saya minta hormatilah pendirian saya. Tolonglah......jangan buat saya serba salah bila terpaksa tolak permintaan anda. Saya dah jawap disini maka anda sudah tahu jawapannya bila saya tak reply email anda.




No comments: