Friday, September 7, 2012

eiiii lipassss

 Cerita nie berlaku pagi semalam dalam jam 9 pagi gitu. Masa saya tengah duduk khusyuk depan komputer kat dalam bilik pejabat saya, tiba-tiba saya dengar suara lelaki menjerit....lipasssss....lipasss......sambil melompat-lompat geli. 'lipasss.....kat situ...kat situ...tu dia keluar lagi'. Saya bangun dari kerusi dan keluar dari bilik. Rakan sekerja S sedang menjerit-jerit sebut lipasssss...lipasssss sambil berlari ke arah bilik dia disebelah kanan manakala rakan sekerja N pula lari ke arah kiri.....masing-masing takut lipas.


beberapa ekor lipas keluar dari laci kabinet terbiar yang terletak ditepi dinding. Mungkin si S atau N telah bukak laci tu dan apalagi lipas tu lari lah bertempiaran. Beberapa ekor lipas bertempiaran lari di lantai mungkin terkejut dengan jeritan kedua-dua lelaki nie.

Saya dan seorang pegawai senior lelaki berlari ke arah kabinet tu dan pijak mati lipas-lipas tu. Mujur saya pakai selipar bukan kasut tinggi so senang saya kejar lipas-lipas tu. Ok 2 ekor lipas mati ditangan saya dan 3 ekor mati kat pegawai senior tu. Saya ambik bangkai lipas dan masukkan kedalam plastik kemudian ikat dan masukkan kedalam tong sampah.

"Okkkkk...lipas dah tak ada" jerit saya kepada 2 jejaka yang berbadan tegap nie. Saya masuk bilik, tutup pintu dan tutup mulut supaya suara gelak saya tak didengari oleh mereka berdua. Kalau tidak disebabkan bilik saya berdinding kaca....dah lama saya gelak berguling kat lantai.

Apa punya ceritaa.....ada ka patut perempuan yang tolong bunuhkan lipassss untuk kedua-dua lelaki nie. badan sahaja tegap....menjerit terkejut tengok lipas mengalahkan perempaun.... siap melatah lagi tu. Yang pasti mereka berdua memang malu sakan kat saya....muka mereka merah padam bila tengok saya dengan selambanya pijak lipas-lipas tu kemudian ambik bangkai (ambik dengan kertas lah) dan masukkan dalam plastik.ishhhhh la, tak kena langsung dengan status tugas depa....adaka patut officer yang digeruni..... takutkan serangga sekecik nie. 

3 comments:

CT NoArIzAh ArIs said...

Hehe..teringatkan 2 rakan sekerja yg berebut2 nak naik atas satu kerusi pasal takutkan lipas tapi oklah kan dyorang perempuan yg ni lelaki lagilah buat saya gelihati kalau ular mau 2 lelaki tu pengsan dulu.:D

Anonymous said...

kebanyakan lelaki mmg takut lipas la..musykil kan... :)

Anonymous said...

kite takut lipas.. tgk gmbr pun terasa takut.. eii.. geli la lipas..