Sunday, March 21, 2010

Pindah Pejabat

Esok secara rasminya kami semua akan berada dibangunan baru. Setelah seminggu proses perpindahan, esok kami mula mengeluarkan barang/dokumen dari kotak dan menyusun kembali ke rak.

Ini bilik saya dipejabat lama. Gambar diambil setelah semua barang2 diangkat keluar. Pada 2/3/2004 saya telah memilih bilik ini diantara 25 bilik yang ada. Saya adalah salah seorang dari 3 pegawai terawal mendaftar diri di jabatan baru yang berusia 2 hari ketika itu. Kami bertiga berpusing2 mencari bilik yang 'disukai' dari 25 pilihan bilik yang ada. Kedua2 pegawai lelaki mengambil bilik yang mengadap padang bola dan saya mengambil bilik yang mengadap sebuah kondominium. Masa 'honeymoon' saya dah habis, kalau sebelum nie jam 7.05 baru keluar rumah dan tiba dipejabat jam 7.20 pagi. Rumah yang disewa dekat betul dengan pejabat dan jalanpun tidak sesak. Esok saya kenalah keluar rumah jam 6.45 pagi, itupun belum tentu saya akan sampai kepejabat tepat jam 7.30 pagi.

Inilah bilik pejabat saya di bangunan baru. 50% dinding bilik saya adalah kaca. Dinding bangunan ini adalah terdiri dari sliding door. Saya tidak perlu pasang lampu sbb bilik saya sentiasa terang. Saya bernasib baik sebab bilik ini mengadap matahari pagi so tak lah teruk sangat.....bilik rakan sepejabat saya jadi macam "sauna" bila petang sbb cahaya matahari petang. Konsep barulah kononnya.....rasanya disini tempat paling strategik untuk orang nak bunuh diri. Ada seorang ahli bomba yang buat part time untuk mover yang pindahkan barang kami menyatakan bahawa bangunan ini begitu bahaya dan beliau pelik bagaimana developer nie boleh dapat CF.....kalau dia pelik kami lagilahhhhhhh pelik...QUESTION?. syyyyyyyyyyyy.....simpan jawapannya dalam hati anda.


Sorry sbb tunjukkan tandas dalam blog masakan nie. tak senonoh betullah saya nie. Jangan bimbang tandas nie tak pernah digunakan lagi dan mungkin tak akan digunakan kecuali bila berlaku 'kecemasan' lah ye. Rasa tak sanggup nak menjalankan 'urusan' disini. Tahniah buat arkitek yang merekabentuk pejabat nie.....lulusan universiti manalah tu ye!.

Tengoklah tandas nie. Dinding tandas nie adalah tingkap 'nako' putih jernih yang hasilkerjanya bertaraf 'kampung' sbb langsung tak kemas. Bersebelahan dengan tingkap 'nako' ini terdapat tangga. Staff lelaki yang merokok akan lepak disini.....sanggup tak nak 'berurusan' disini. Tapi kalau sembelit, ini tempat paling strategik sbb bau boleh dikeluarkan dengan serta merta hehehe.

No comments: