Thursday, April 29, 2010

Tag dan Award

Azian telah tag saya. Thank Azian dan inilah jawapan saya bagi semua soalan2 yg diajukan. Ada soalan yang saya tidak boleh jawap penuh 5 sbb dah tak ada jawapan. So harap ok lah.

# COPY AWARD INI LAKSANA DAPAT GRAMMY AWARD.
# SIAPA PEMBERI AWARD- Terima kasih buat Azian
# TAJUK POST MESTI ADA 5-KHAMSAH
# JAWAB 10 SOALAN DGN 5 JAWAPAN SETIAP SATU.



1. 5 NAMA PANGGILAN UNTUK ANDA.
  • Yong(mak dan adik-adik saya panggil)
  • Zainab(sy kembar, bila kembar saya meninggal my family tukar nama saya kpd zainab. Family sy tukar ke nama asal saya bila saya mula bersekolah dan mula menyoal mereka "kenapa cikgu panggil saya dengan nama lain. Kenapa ayah tulis nama lain kat buku" )
  • BBH (nama saya semasa tugasan rasmi)
  • Mak long (anak-anak saudara saya panggil)
  • Bdaria/daria (my short name yg saya guna semasa remaja dan universiti ketika saya sign kertas kuliah atau nota, sekarang bloglah)

2. 5 TARIKH KERAMAT

  • 26 mei – tarikh lahir saya
  • 01/03/2004- tarikh mendaftar diri bertugas ditempat sekarang
  • 09/09/09-my boyfren kahwin dgn orang lain hehehe tetap berada diingatan ku.
  • 31/03/2001-hilang hak dalam syarikat sendiri
  • cukuplah tu….semua hari adalah keramat sbb saya masih bernafas….syukur kepada Allah

3. 5 AKTIVITI SEMALAM

  • Dari 7.30 pagi hingga 5 petang-kerja, kerja, kerja dan terus kerja
  • Pegawai HQ datang buat lawatan penambahbaikkan
  • Kena attend interview time rehat sbb Dato dan Datin tu tak tepati masa. Janji jam 10 pagi tapi sampai jam 1 tengahari. So take lunch kat meja kerja saja mujur bawak bekal.
  • Masuk kelas Body Balance dan 30 minit atas treadmill. Singgah Ikea beli pasu bunga dan pokok....habis duit.
  • Bukak internet, publish post yg tertunda sbb celcom buat hal. Take award dari blog azian.

4. 5 PERKARA MENGGEMBIRAKAN

  • Dapat anak saudara baru Amira pada 21/02/2010
  • Emak saya masih sihat
  • Masih mempunyai pekerjaan dan kehidupan yg sederhana wp tidak mewah
  • Masih mempunyai kesihatan yg baik
  • Masih hidup dibumi yg aman damai dan masih mampu beribadat dengan tenang


5. 5 FAVORITE MOVIE

  • Six sense – kehebatan pengarah mensuspen penonton
  • Gone baby gone – manusia selalu merasakan yg mereka sentiasa betul wp kadang2 memudaratkan orang lain. Kadang kala ia betul pada pandangan kita tapi tidak betul pada pandangan orang lain.
  • CSI-wp ia mcm jigsawpuzzle sbb sentiasa ada solution sedangkan reality sebenar bukan begitu tapi org yg paling hebat adalah org yg cipta “jigsawpuzzle’ kan.
  • Desperate housewives-mereka sentiasa mempunyai jawapan/alasan bagi setiap tindakan wp ia salah.
  • Semua movie yg saya tidak dapat teka ending dengan cepat sbb boringkan bila tengok movie tapi dah boleh agak lepas nie dia buat apa.


6. 5 HOBBIES

  • Ikut kelas memasak wp jarang masak
  • Sudah tentu memasak dan try resepi baru.
  • Window shopping
  • Gym
  • Membaca


6. 5 FAVORITE PERSON

  • My mom
  • Orang yang ikhlas berkawan,tidak akan khianati kawan sendiri dan tidak ambil kesempatan.
  • My bodystep instructor- saya sangup pergi kelas wp hujan lebat sbb tak nak miss kelas dia.

8. 5 FAVORITE PLACE FOR HOLIDAY

  • Semua tempat yg indah dan tenang
  • Alam semula jadi
  • Di tempat yang ada my mom and my family
  • Tempat shopping macam Bandung

9. 5 REASON TO ANSWER THE QUESTIONS.

  • Apa salahnya sporting dan penuhi permintaan kawan.
  • Selagi boleh jawap saya jawap
  • Sebab ada masa lapang malam nie
  • Suka-suka
  • Seronok jugak berkongsi info

10. 5 TEMAN UNTUK DI TAG.

  • Nanti saya semak siapa lagi rakan blogger yang belum kena tag. Kesian pulak kalau tag blogger yg dah kena tag....letih dia memerah otak nak menjawap soalan.

No comments: