Thursday, April 15, 2010

Flossy signature, Bread Story


Selepas sebulan 'berehat' dari melakukan excersice berat sbb masalah lutut dan doktor minta rehat 3 bulan, hari nie saya ingkar nasihat doktor apabila masuk kelas Body Pump dan kemudian kelas Body Combat. Wp sekali sekala lutut terasa pedih dan berdenjut tapi saya rasa masih boleh bertahan. Boring sebenarnya asyik buat latihan treadmill saja sampai sebulan. Setelah 2 jam mengeluarkan peluh dan bakar lemak....saya rosakkan dengan ini....hahaha flossy signature di Bread story. Pada hari bekerja dari isnin hingga jumaat, Bread story akan buat diskaun 30% bermula sekitar jam 8.15/8.30 malam so....... inilah godaannya. Hari minggu saya tak tahu pulak ada ke tidak diskaun nie sbb tak pernah sampai malam kat Ikano pada malam hujung minggu.


Flossy signature di Bread Story memang paling best....kalau ikutkan hati nak ambil 2/3 ketul sekali tapi memikirkan tebal lemak bertampal kat badan nie so ambil satu ajelah. Saya beli flossy signature, BBQ polo dan raisin loaf yang berharga RM12 kesemuanya dan lepas diskaun 30%, harga yg dibayar adalah RM8.40. Raisin loaf dan BBQ polo bekal sarapan utk esok.


Saya banyak masuk kelas baking roti. Resepi roti banyak dalam fail saya tapi jarang dapat cuba sbb oven saya masih kat siniiii....see masih berbalut lagi.
Saya beli masa warehouse sales....bilik saya dah jadi stor ada cooker hood, hob, singki dan segala macam peralatan dapur. pantang ada warehouse sales saya akan beli sedikit demi sedikit....rumah saya dijangka siap pada Dec 09 sekarang dah April 10 tapi masih belum siap lagi. Nampaknya tak ada peluang lagilah saya nak cuba buat roti guna kaedah water roux yg tengah hangat sekarang.

No comments: