Thursday, April 28, 2011

Apam Dot-Dot

Saya sedang mencuba beberapa masakan untuk dijadikan hantaran. So petang nie saya cuba buat apam dot-dot. Pertama kali nak buat apam dot-dot nie so kenalah cuba dulu...ok ke tidak dijadikan hantarankan. Adik lelaki saya pilih warna tema hitam putih so puaslah saya fikir kuih apa yang boleh disesuaikan dengan warna tema tu.


Ini percubaan pertama so tidak begitu kemas sangat buatan tangan saya. Dot-dot dia pun tak begitu cantik. Saya buat dalam dua saiz, satu guna cawan lompang dan satu lagi guna acuan tart. Acuan lompang jadi cantik....saya guna inti blueberry. Saya kurang minat sangat dengan filling nie so lepas nie saya cadang nak cuba buat inti kelapa. Resepi saya guna resepi dari lyne@myresepi. Anda boleh ke sini.


6 comments:

KakAsma said...

tadi masa melawat blog budiey ada chef kat kelantan tu buat apam dot2 nie as a door gift.asma pun buat gak apam nie minggu sudah..cuma pc asyik buat hal,jadi tersimpan ajer kat folder..nampak Bdria nyer nie...nnti nak post juga....
pssst...cantik lampu2 yg ditunjukkan...suka tengok!!!

Chik Mimi said...

kita ade rcp cocnut blossom dr kelas masak nnti kita emailkan

Ijip said...

Kenapa tak buat hantaran coklat? hitam putih jugakkan?

bdaria said...

Salam KakAsma,

Sy angkat tanganlah klu nak buat apam dot-dot sebagai door gift sbb nak siapkan 2 bancuhan pun take time. Tapi memang cantikkan klu buat door gift.

Tokey kat kedai lampu tu siap tanya tak siap lagi ke saya beli lampu kat umah. Saya ada berapa biji rumah.

bdaria said...

Chik mimi, thanks. Tengah tunggu resepi dari mimi pulak nie

bdaria said...

Salam Ijip,

Pihak perempuan dah buat coklat lagipun kuih nie hanya untuk mencukupkan bilangan sahaja.