Friday, May 21, 2010

ubah suai blog

lega rasanya, kerja-kerja 'renovation' blog nie dah selesai. Bukan senang nak ubah 'rupa' baru blog untuk orang yg bukan 'IT person' macam saya. Harap-harap rupa blog nie dapat bertahan lama sikit sbb kalau saya rasa bosan saya akan ubah lagi.

Alhamdulillah saya dah saya dah dapat belajar cara nak buat gambar besar dalam blog. Puas belajar cara dalam tutorial tak boleh2 tapi akhir sekali saya berjaya ubah sendiri guna html. Dah lama saya cari template yang kosong macam nie, kalau lepas nie bosan dengan gaya nie saya boleh ubah dengan tukar color dan gambar sahaja tanpa perlu tukar rangka lagi. kerja2 ubah suai nie makan masa lama sikit sbb celcom berukband sentiasa dalam mood macam nie.

tengoklah ia sentiasa berada di 0.00 kbps sebab tu lama nak siapkan ubahsuai blog nie. Malam nie ok pulak sbb tu boleh siap. Celcom nie kadang-kadang ok kadang2 buat hal, ia tidak segah namanya. Nak langgan pakej mahal tak berbaloi sbb hanya guna malam saja. So kepada yang tinggalkan pesanan kepada saya, maaf kalau saya reply lambat. Saya hanya jenguk blog dalam jam 8 -10 mlm sahaja.

No comments: