Monday, June 21, 2010

Caramel Pop Corn

Ini satu lagi entry tertunggak. Saya buat hari ahad untuk kudapan semasa menonton. hari ahad line slow sangat....boring betuln nak download satu gambar pun take time. Hari isnin, balik dari gym lepas kelas body step yang dikendalikan oleh Riyo, badan rasa terlalu letih sangat. Hampir sebulan tak join kelas body step lepas lutut sakit, hari isnin baru masuk kelas balik...huh penat sehingga balik rumah asyik ingat nak tidur aje.

Resepi caramel pop corn nie saya dah pernah postkan dahulu. Anda boleh lihat disini jika berminat untuk mencuba. Dah beberapa kali saya buat pop corn. Anak saudara saya nabilah, suka sungguh makan pop corn nie terutama bila tengok kartun dia. Saya ubah sukatan bahan-bahan seperti berikut:-
  • 80gm butter
  • 1/2 cawan gula (boleh guna gula perang)- saya bubuh tak penuh pun 1/2 cawan
yang lain-lain tu sama saja lah cuma saya tak masukkan kedalam oven lepas tu.

No comments: