Sunday, July 18, 2010

Kelas cup cake fondant, gum paste & butter cream

Entry ini telah diciplak oleh http://resepi.tipsone.com @ resepi.thief no.1. com. Tolong saya dan letakkan comment anda di blog beliau dan katakan anda benci dengan perbuatan menciplak.
==================================================
Ini aktiviti saya pada sabtu 17hb julai 2010. Memasuki kelas cup cake fondant, gum paste dan butter cream kelolaan chef asma. Saya nie kurang meminati kerja2 yang memerlukan ketelitian sebab tu dari dulu saya tak suka join kelas decoration cake guna fondant atau butter cream. lagipun saya bukan nak bukak tempahan....that why saya fikir kenapa saya harus belajar. Bila saya lihat anak saudara saya minat kat cup cake deko nie maka saya belajarlah untuk buat bila birthday mereka.

Saya suka belajar dengan Chef Asma sbb mudah faham bila dia ajar. Lagipun saya dah biasa dengan kendalian chef. Inilah hasil kerastangan saya. Tak kemas sangat...jangan kutuk, ini hasil kerja orang amatur. Baru pertama kali belajar bentuk bunga guna gum paste.





Masa saya nak ambil gambar baru saya sedar yang rama-rama saya terbalik. Kesian kat rama-rama tu sbb tersembam kat lantai. Nak buat macammana...masih amatur kan. Tapi saya enjoy kelas nie.


No comments: