Monday, July 19, 2010

Sepetang di Fitness First

Sejak mula minat memasak nie, berat badan saya naik balik. frust betullah.....habis duit hire personal trainer 3 tahun lepas....berat turun 10 kg tapi la nie rasanya naik lebih dari tu kot. Dulu memang saya control sungguh makan nie....la nie pantang ada masa sikit asyik nak masak and makan.

Oleh kerana banyak cup cake yang dibawa balik dari kelas maka saya pun makanlah....kononnya nak rasa cup cake tu. Resepi coklat moist chef memang sedap....malam tu saja saya boleh habiskan 4 biji cup cake. Resepi fondant dan gum paste chef pulak tak terlalu manis sangat dan perasa mint yang dimasukkan membuatkan ada kelainan dan tidak muak apabila dimakan. Hari nie pulak ada jamuan perpisahan ofismate so makan lagi.....makan sedap pulak tu. hai habislah kalau macam nie.....

Petang nie walaupun penat dan mengantuk sbb boss buat meeting sebelah petang ...lepas makan jamuan pulak tu....rasa amat mengantuk dan ingat nak balik rumah je. Tapi bila memikirkan kalori yang masuk sbb makan banyak sangat cup cake terpaksa jugak gi gym. Kena lompat2 selama sejam untuk keluarkan 300 kalori (nie untuk 2 biji cup cake je....saya dah makan dekat 8 biji utk 2 hari nie)


Body step....nie kelas yang saya paling suka masuk. Kelas 45 minit nie amat meletihkan sebenarnya. Setiap kali habis kelas....semua peserta yg keluar dari kelas nie macam udang kena bakar. Merah padam muka masing-masing. Hari isnin special sikit sbb Ms Ryo yg berasal dari jepun yang mengajar. Gambar nie diambil guna handphone masa kelas nak bermula....kami tengah tunggu ryo adjust sound system. Kan best kalau dapat body macam perempuan2 kat depan saya nie....boleh makan apa saja tanpa risau kalori.

No comments: